Recente berichten
Uitgelichte berichten

De 4 pilaren om klantervaring als concurrentievoordeel te gebruiken

De online verwachtingen van de klant zijn in de loop der tijd geëvolueerd, maar nog nooit zo snel als in de afgelopen jaren. Dat hebben we voornamelijk aan de technologie te danken. In de vorige blog (De trend in marketing-land: “CPQ 3D”) verwezen we nog aan een onderzoek dat heeft aangetoond dat de aandachtsspanne van de mensen is gezakt naar 8 seconden, één second minder dan de 9 seconden aandachtsspanne van de gemiddelde goudvis. Mensen verwachten hun informatie snel, relevant en to the point.

"Marketeers willen deze verwachtingen tegemoet zien. Bijna 95% van hen zegt dat een goede klantervaring hun hoogste strategische prioriteit is volgens een recent Forrester-onderzoek. Driekwart van hen wil klantervaring als concurrentievoordeel gebruiken."

De 4 pilaren waar je dan maximaal op moet inzetten:

1. Personalisatie

Het is een klassiek paradox dat we in de snelle, anonieme, allesomvattende online wereld toch een zeer persoonlijke ervaringen willen.

Bron: 3D Overkapping configurator met foto upload tool

Klanten willen de informatie op een website vinden op een plaats waar ze verwachten die te kunnen vinden. Als klanten niet niet snel een antwoord op hun vragen kunnen vinden of bijvoorbeeld niet zelf snel een product kunnen samenstellen volgens hun wensen zal meer dan de helft de website verlaten binnen 8 seconden.

2. Meer communicatiekanalen

Klanten willen zelfservice, persoonlijk contact, social media, chat en een telefonische helpdesk. Terwijl het belangrijk is om aan de communicatiebehoeften van de klanten te voldoen is het nog belangrijker om de ingezette kanalen naadloos op elkaar te laten aansluiten.

3. Constant contact

De meerderheid van de klanten vindt reclame, promoties en "contact houden" geen overlast. Ze verwachten zelfs dat er een aantal opvolging pogingen zijn om hun klantervaring in te vullen. Door in contact te blijven kunnen inkomende contacten afwijken, waardoor de kosten kunnen worden verminderd en de klanttevredenheid en -inkomsten kunnen worden verhoogd.

"De kunst is om de klanten op de juiste tijd met de juiste hoeveelheid informatie te bereiken via het kanaal van hun voorkeur."

4. Luister goed, reageer snel

De meeste klanten vinden uw enquêtes en andere verzoeken om feedback niet vervelend (tenzij je ze natuurlijk constant bombardeert). De grootste verwachting van klanten in de feedbacklus is dat bedrijven iets doen met wat ze zeggen. Bedrijven moeten reageren op feedback, handelen en laten klanten weten wat er gedaan is om hun ervaring beter te maken op basis van de gegevens.

Virtual Sales Lab BV is een bedrijf, gespecialiseerd in 3D configurators, dat zich vanuit Nederland en België richt op de wereldwijde markt. Door vooruit te lopen met de meest recente technologieën en volop in te zetten op innovatie, een lage instapdrempel en lange termijn relatie vindt u in Virtual Sales Lab een volwaardige partner om de omzet uit uw uw online- en showroom ervaring te maximaliseren.

Contactpersoon:

Alexander Dekker || Commercieel directeur || alexander@virtualsaleslab.com

Volg ons
Zoeken op tags
Archief
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© 2020 Virtual Sales Lab B.V.

Privacy policy

  • YouTube - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • facebook-square
  • Twitter Square