Recente berichten
Uitgelichte berichten

De trend in marketing-land: “CPQ 3D”

De Engelse term CPQ is de afkorting van:

  • Configure: configureer een product

  • Price: zie meteen de prijs

  • Quote: vraag een offerte aan.

Dit kan zowel voor de consument als voor het verkoopteam intern, maar In alle gevallen bespaart het tijd en voorkomt het fouten. Deze nieuwe marketing trend wordt steeds populairder.

De hits voor de zoekterm "CPQ"

Bron: Google Trends

Trigger je potentiële klant

In een tijdperk waarin mensen de aandachtsspanne hebben van goudvis is directe bevrediging de norm.

“75% Van de internetgebruikers beoordeelt in 2,6 seconden je bedrijf op basis van je website. Een ‘high-tech’ CPQ 3D configurator verhoogt onmiddellijk de waarde van uw bedrijf in de ogen van uw klant, en nodigt uit tot interactie.”

Indien de klant niet in een oogopslag vindt wat hij zoekt of interactief met je website bezig kan zijn, ben je hem kwijt. CPQ kan hierbij helpen.

Bron: Consumer Insights, Microsoft Canada

CPQ in detail

Maar hoe werkt CPQ nu eigenlijk? Hoe kan de software de meest nauwkeurige cijfers voor elke klant meteen genereren zonder inefficiënties of bugs? Het is een probleem waar verkoopteams al jaren mee worstelen, en veel bedrijven hebben nog altijd geen antwoord. Elke klant en product is anders.

Configureer er op los

Klanten willen en verwachten service en producten op maat. Zij willen snel en duidelijk de features en prijs weten die zij moeten betalen voor goederen of diensten. Tegenwoordig hebben we onze auto's, onze huizen zelf geconfigureerd.

De consument wil een product aanpassen zodat het aan al zijn eisen voldoet en binnen zijn budget past. Meer nog: dit is tegenwoordig de 'modus operandi' voor veel kopers.

Als u geen 3D configurators aanbiedt, zal uw concurrent het hoogstwaarschijnlijk al wel doen. Het in 3D configureren van uw producten vereist een goede kennis en vastgelegde documentatie over de eigen product- en prijs-opbouw. Klanten of verkopers zelf kunnen met de 3D configurators spelen binnen de grenzen van de technische mogelijkheden.

“Bij Virtual Sales Lab gaan we nog een stapje verder, en laten we de consument ook real-time in 3D en/of Virtual Reality zien hoe zijn product er uit zal zien. De klant kan zelfs zijn gewenste product zelfs visualiseren op een eigen foto.”

Bron: Brustor

Versnel je verkoopproces

CPQ software is ontworpen met de gebruikers in gedachten. Van verkoopspecialisten wordt niet verwacht dat ze software goeroes zijn en hun tijd is ongelooflijk kostbaar. Een gebruikersvriendelijke interface, een heel korte leercurve en 24/7 technische ondersteuning zorgt ervoor dat CPQ-software makkelijk te gebruiken is voor elk lid van het verkoopteam tot vereenvoudigde CPQ configurators voor consumenten.

Eenmaal je gewend bent aan het gebruik van goede CPQ 3D configurators kan je je niet voorstellen om ooit terug te keren naar de 'goede (maar langzame) oude dagen'.

Virtual Sales Lab BV is een bedrijf, gespecialiseerd in 3D configurators, dat zich vanuit Nederland en België richt op de wereldwijde markt. Door vooruit te lopen met de meest recente technologieën en volop in te zetten op innovatie, een lage instapdrempel en lange termijn relatie vindt u in Virtual Sales Lab een volwaardige partner om uw online- en showroom ervaring toekomstbestendig te maken.

Contactpersoon:

Alexander Dekker || Commercieel directeur || alexander@virtualsaleslab.com

Volg ons
Zoeken op tags
Archief
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© 2020 Virtual Sales Lab B.V.

Privacy policy

  • YouTube - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • facebook-square
  • Twitter Square