Zoeken
  • Sabine Janssens

Waarom een online 3D product configurator?

Bijgewerkt: 25 sep 2020


Met een online 3D Configurator kunnen je potentiële klanten op je website zelf hun veranda, poolhouse, tuinkamer of terrasoverkapping samenstellen en ontwerpen volgens hun eigen behoefte.

We sommen graag even de voordelen van een online 3D configurator voor je op.


Voor je klanten

Het is de perfecte oplossing waardoor klanten hun ontwerp volledig aan hun wensen kunnen aanpassen. Hij kan zich heel snel een realistisch beeld maken van zijn toekomstige veranda, pool house, tuinkamer of terrasoverkapping.


Het vergroot de klantenervaring in zijn totaliteit. De klant kan zijn ontwerp in detail bekijken, vanuit eender welke invalshoek, in- & uitzoomen, en ontdekken hoe hun product er vanbinnen en vanbuiten er uit ziet.


Bijkomend helpt een 3D configurator je klanten om sneller en betere beslissingen te nemen. Door de interactieve benadering laat je je klant hun droom bouwen. Ook kan je de prijs tijdens het configureren in real time inzichtelijk maken, zo zien klanten de financiële gevolgen van hun aanpassingen en kunnen ze zelf naar hun eigen budget toe werken. Dit zorgt natuurlijk ook voor een sneller verkooptraject, omdat er geen offertes heen en weer moeten worden gestuurd, en minder belasting voor de binnendienst die geen offertes meer handmatig hoeft te maken. Deze ervaring kan je nog vergroten door Augmented Reality (AR) of Virtual Reality (VR) toe te voegen.

Voor je bedrijf/ dealers

We merken bij onze klanten dat een 3D Configurator het aantal prospecten verhoogt en de kwaliteit van de prospecten verbetert. Een 3D configurator begeleidt je prospect door het verkoopproces, ze ontdekken zelf de mogelijkheden, en leren tijdens de configuratie wat mogelijk is en wat niet mogelijk is.

(We zien dat potentiële klanten gemiddeld 10 minuten met een configurator bezig zijn om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn).


Door het installeren van een 3D configurator op je website, verkort je ook het verkoopproces. Jij of je verkoper hoeft minder tijd te spenderen aan uit te leggen wat de mogelijkheden zijn. Via de sales module en dealer module, kan jij of je verkoper ook hetzelfde ontwerp verder met de klant bewerken om dan desgewenst er meteen de prijs aan te koppelen en de offerte te maken.


Met een VR bril heb je altijd een complete gepersonaliseerde showroom bij de hand. Je opent het 3D ontwerp van de klant met een smartphone en laat hem er met VR-bril als het ware doorheen te lopen. Wat is er mooier dan de klant zijn ontwerp onmiddellijk te laten ervaren door hem in zijn eigen geconfigureerde product te laten rondlopen alsof het al op maat is gemaakt?


Als eindresultaat van het bovenstaande is het meest significante voordeel dat we zien bij onze klanten, een positieve impact op de verkoopcijfers.


Bekijk hier onze standaard product configurators voor veranda's, pool houses, tuinkamers en terrasoverkappingen. Via onze Web Module heb je binnen de 10 dagen een online 3D configurator op je site.


PS : Twijfel je nog of een online 3D configurator iets is voor jouw bedrijf? Lees zeker ook de onderzoeksresultaten die we bundelden rond 3D Configurators

10 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven