Zoeken
  • Sabine Janssens

De rol van een online 3D Configurator in een verkoopproces.

Bijgewerkt: 25 sep 2020


Customer Journey story - Awareness - Engage - Buy-Als een potentiële klant vroeger een investering wou doen in een veranda, poolhouse, tuinkamer of terrasoverkapping, dan begon hij met het zoeken van verschillende leveranciers en bezocht hij hen om informatie in te winnen en op basis van de gesprekken met de verkopers een beslissing te nemen.

Uit onderzoek van Gartner blijkt dat een potentiële klant, vooraleer hij naar een verkooppunt gaat, reeds voor 57% voorbereidend werk gedaan heeft door online informatie te verzamelen. Dus een website speelt een belangrijke rol in het verkoopproces.


Bij de keuze van zijn mogelijke leveranciers, zal klantenervaring een belangrijke rol spelen.Eens een potentiële klant op uw website komt is het belangrijk dat je een relatie probeert op te bouwen met je klant. Dit kan je doen door relevante informatie aan te bieden die hem op weg helpt om zijn droomproject te realiseren. Via een online 3D product configurator laat je hem zjin eigen droomproject samenstellen. Hij kan als het ware in zijn veranda, tuinkamer of pool house binnen wandelen. Bovendien biedt Augmented Reality de mogelijkheid om een foto van zijn huis/tuin op laden, waardoor het ontwerp gevisualiseerd wordt in zijn eigen persoonlijke omgeving.

Uit onderzoek bij onze klanten blijkt dat een potentiële klant gemiddeld 10 minunten spendeert aan het configureren van zijn toekomstig project.

Dit voorbereidend werk gebeurt vooral online. Een online 3D product configurator op uw website biedt uw potentiële klant de mogelijkheid om zijn droom project real time samen te stellen en aan te passen naar zijn specifieke wensen.

One 2013 study by Avanade suggests that B2B buyers will pay, on average, 30% more for a superior customer experience.

4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven